divendres, 26 d’octubre del 2012

Forn de pa l'Eixample, dònuts i bambes


Tothom té un forn de referència. Un forn on cada dia compra el pa. Això ara rai però abans... Podia ser tot un conflicte: no podies canviar de forn així com així perquè els amos es podien emprenyar. Encara ara passa a molts pobles. Tot i que és d'agrair el tracte conegut i amable dels forners, a vegades això et treu un puntet de llibertat.

A Barcelona no et passarà això, però segurament tothom té un forn proper on sol anar a pel pa. El meu, aquests dies, és el Forn de pa de l'Eixample. És un súper forn, la veritat. Tot el que fan és garantia. També ho pagues, és cert. Tot i que el tinc davant de casa no he tastat tot el que fan (sort, perquè tenen molta varietat i estaria fet una bola de greix!). Pans, brioxeria, pastisseria. De tot!


De què us parlaré? Doncs mireu:

Croissants: boníssims. En fan de mantega i de llard. Així que els intolerants a la lactosa com jo ho tenen solucionat! Són petits, però força cruixents i saborosos. També en fan de fercits de xocolate negre o blanc. Valen la pena.

Dònutsbrutals. De de veres, els millors que mai no he provat. En fan un banyat en xocolate negre i blanc que és increïble. L'heu de provar!!

Ensaïmades: Molt bones també. Avui per a esmorzar me n'he comprat una farcida de xocolate. Umm una delícia. El xocolate estava repartit pertot igual, sense trossos buits ni trossos massa plens. I la pasta de saïm era cruixent i tenia un regust de mona de Pasqua o brioix. Vaja una bona bamba com li diem al meu poble i també a les Illes Balears. Preu: 1,5€


Què us he de dir? Veniu a comprar l'esmorzar un dia i no us en penedireu! El Forn de pa de l'Eixample n'és garantia!


Qualitat-preu: 8,6

Forn de pa de l'Eixample
C/Consell de Cent, 287
Eixample Esquerra
Barcelona