dijous, 21 de febrer de 2013

Parador de Xàbia

Avui ens hem permès un petit caprici: anar a esmorzar a un parador, i més concretament al Parador de Xàbia, a la Marina Alta (País Valencià). El parador té unes vistes precioses i està envoltat d'un jardí que mira al Mediterrani. Com sabeu, aquesta és una de les zones de costa més precioses del país -allà on la construcció no ha arribat, és clar.

Parador de Xàbia

Ens venia de gust fer una cosa diferent i, tenint en compte que els esmorzars dels paradors solen ser garantia, vam fer una reserva per anar-hi sense estar-hi allotjats. Cal dir que es noten els anys de l'edifici, és a dir, no us espereu un interior modern. Les habitacions, en canvi, es veu que estan totalment actualitzades.

Anem a l'esmorzar. El bufet s'estructura en diverses parts. Per començar, un bon suc de taronja natural, aigua, cava i vi, així com una màquina dispensadora de iogurt:


També hi ha diversos tipus de fruita i altres varietats de suc (en aquest cas, kiwi, gerds i aranja), així com iogurts variats i llet:





Nosaltres hem triat una taula amb unes vistes al mar magnífiques:



Per continuar, podeu triar entre diversos tipus de pans (tots molt bons): pa de pagès, pa de motlle artesà (blanc i integral), panets blancs, panets amb panses i nous...



Podeu acompanyar-ho amb embotits, moltíssims tipus de formatges, un bon pernil...


... o fins i tot codonyat, formatge fresc, salmó fumat o moixama:


Una de les coses que més ens ha agradat ha estat la varietat de menjars típics d'aquesta zona del País Valencià: coquetes (de samfaina, de ceba i tomaca, de bledes) i pastissets (de carn amb verdures, d'espinacs):


També tenen embotits del país i altres coses cuites, com ara migas:


Aquí teniu un dels nostres plats:


A banda, els comensals poden demanar sense cost addicional ous ferrats o ous remenats, tal com s'explica a la carta de cortesia:

Com s'aprecia a la carta, les begudes calentes també te les porten directament a taula: ofereixen cafè tipus americà o cafè espresso, cafè amb llet, una bona varietat de tes i infusions (ecològiques!) i fins i tot xocolata desfeta. Nosaltres hem triat un te biològic de Ceylan, deliciós:



Per acompanyar-ho, hi ha una bona selecció de brioixeria (les ensaïmades eren, simplement, espectaculars, una delícia!):


També s'ofereixen productes dolços típics del país, com coca de carabassa, coca maria i pastissets de moniato, i també dònuts, magdalenes...


Aquí teniu un exemple dels nostres plats:



I encara hi ha una gran secció amb productes dietètics de tota mena, cereals, fruits secs, melmelades...

En resum, un bon lloc per fer un esmorzar amb tranquil·litat.



On és?
Parador de Xàbia
Avinguda del Mediterrani, 233, Xàbia (Marina Alta)

Horari
Cada dia, de 8h a 11h

Preus
Bufet d'esmorzar 18 euros per persona (però ens han aplicat el 30% de descompte: 12,60 euros)



diumenge, 17 de febrer de 2013

Brunch & Cake Barcelona

Fa temps us vam parlar del Cup & Cake Barcelona. Avui us volem parlar del seu germà petit, o gran, segons com es miri: el Brunch & Cake.


D'una banda, ofereixen el mateix que el Cup & Cake Barcelona, és a dir, local modern, estil newyorker, ambient cool... i l'oportunitat de fer un bon berenar, amb un excel·lent cupcake.




De l'altra, aquest local ofereix també un servei de cuina non-stop, amb una àmplia carta d'entrepans originals, amanides delicioses i tots els plats necessaris per fer un bon brunch qualsevol dia de la setmana, un àpat lleuger al migdia o un soparet al vespre (tanquen a les 22h).

Nosaltres vam optar per una amanida de brots tendres i fruites de temporada, amb fruits secs i acompanyament de pa de coca:


A continuació, un entrepà suculent! Amb brie, ceps confitats, ceba caramel·litzada, espinacs, nous... una combinació única! I amb pa de coca:


Finalment, entre totes les comensals vam compartir un cheesecake al més pur estil NY...



I dos cupcakes dels més clàssics: el de Red Velvet (gerds i cacau) i el de galeta Oreo...






En resum, un lloc molt recomanable!


On és?
Brunch & Cake
Enric Granados, 19
http://www.cupcakesbarcelona.com/

Horari
Dill-Div: 9:30 - 22h
Diss-Dium: 10h - 22h



Preus
Amanida (molt generosa): 8,45 euros
Entrepà: 6,90 euros
Porció pastís: 4 euros

Cupcake: 2,5 euros
Aigua 0,5l: 1,60

divendres, 1 de febrer de 2013

Keik Cafè

Avui us volem parlar del Keik Cafè, un dels nostres llocs preferits de Barcelona. Ideal per anar a berenar. O a fer un sopar lleuger acompanyat d'unes postres delicioses i úniques. En un d'aquells carrers de la zona alta que sembla que no tinguin vida, de sobte descobrireu, als baixos d'un bloc de pisos, un lloc deliciós.





Sempre hi havíem anat a berenar, i ja entendreu per què. Però aquest com va decidir menjar alguna cosa salada i passar després als dolços. Vam demanar una hamburguesa Keik (amb salsa de xampinyons, ceba caramel·litzada, formatge emmental, enciam i tomàquet; amb un pa deliciós i servida amb patates al forn) i un original plat de provolone amb cirerols (tomàquets cherry) i pa de pita. Tot deliciós.




També tenen una gran varietat d'amanides (com la de formatge de cabra arrebossat amb fruits secs, enciam mesclum, avellanes caramel·litzades, figues i vinagreta d'oli de nous i mel d'auró), o plats calents com els Ravioli Caprese (farcits de mozzarella, tomàquet i alfàbrega sobre una crema d'albergínia, acompanyants de tomàquets secs i olivada).

I anem a la part més interessant, la que no us podeu perdre sota cap concepte: els pastissos del Keik Cafè!! Hem de confessar que ens va costar moooolt triar, i després de molt pensar-nos-ho vam optar per un crumble de poma acompanyat de gelat de canyella...



I, a continuació, vam gaudir del que, per a nosaltres, és el pastís estrella: el Keik d'Arequipe, un imponent pastís de xocolata farcit de dolç de llet i decorat amb perles de xocolata cruixents (Valrhona). No tenim paraules per descriure-ho:



En definitiva, el pecat d'aquest lloc és que, quan entres, el primer que veus és la fantàstica vitrina plena de les delícies que t'estan esperant:



Carrot cake i vasets de tiramisú.

Vasets de crema amb gerds i  caramel torrat; altres varietats.

Cheesecake

Keik d'Arequipe (molta xocolata acompanyada de dolç de llet)

On és?
Keik Cafè
Doctor Fleming, 21. Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona
http://www.keik-bcn.com/

Horari
Dill-Div: 8:30 - 00:30
Diss-Dium: 9:30 - 01:30

Preus
Hamburguesa: 14,25 euros
Amanides: a partir d'11 euros
Keik d'Arequipe: 5,45 euros
Crumble: 5,95 euros