divendres, 11 de gener del 2013

Caelum, o el cel dels pastissos

Diumenge a la tarda-vespre. Passeig de rigor pel centre de Barcelona, barri gòtic. Enfilem el carrer de la Palla, que surt de la plaça de la Catedral. I, de sobte, quan el carrer de la Palla conflueix amb el carrer dels Banys Nous, no podreu evitar acostar-vos a l'aparador de... Caelum!


I el que veureu serà això:


Encara que de fora sembli ple (cosa probable), entreu-hi, perquè tenen un pis soterrani amagadet (una cripta) on potser hi ha un lloc per a vosaltres. El local és preciós, amb una il·luminació íntima.



A dins, us espera una gran diversitat de pastissos i dolços amb un punt en comú: són majoritàriament productes provinents dels monestirs. De fet, a la carta podreu trobar l'origen concret de cada dolç. 

Pel que fa a la degustació al local, el més recomanable és acostar-se a l'aparador i deixar-se seduir:


 

Nosaltres vam triar un pastís de gla (no n'havíem menjat mai!) que era es-pec-ta-cu-lar...

Mireu quina pinta feia tot... 




Per als amants del salat, també trobareu mil delícies monacals: com una torrada de pa d'all amb formatge fos del monestir de Cobreces i confitura de tomàquet.

Per acompanyar el que vulgueu degustar, podreu triar entre una àmplia selecció de tes, cafès, xocolates desfetes i vins dolços o especials.

I a banda de tot el que vulgueu degustar (es fa difícil triar), també tenen una secció de botiga on trobareu des de negrets de les carmelites de Calahorra fins a nevadets de les clarisses de Siruela... milers de productes!





Info pràctica

On és?
c/ de la Palla, 8. Barri Gòtic. Barcelona

Horari
Dill-Dij 10:30h-20:30h
Div-Dis 10:30h-23h
Diu 10:30h-21h

Web 
http://www.caelumbarcelona.com/

Preus
Dolços diversos: de 1 a 4 euros

Tall de pastís (porció generosa): 4 euros
Te: a partir de 2,5 euros


2 comentaris:

  1. No ho coneixia! M'ho apunto.

    ResponElimina
  2. Sóc fan del Caelum!! Llàstima que de vegades entres i està tot ple!!

    ResponElimina