divendres, 20 de juliol del 2012

Pastissos ecològics per a un dia ennuvolat


Sempre igual. Arriba el primer dissabte de vacances d'agost i tot col·lapsat. Casualment, jo em trobava a -on els imperatius de promoció turística anomenen- la Costa Brava, és a dir a l'Empordà. I en aquestes terres la diferència entre juliol i agost és clara: 50% més de turistes, 50% d'augment de les tarifes de l'hostaleria. Per sort ja marxàvem, només ens quedava l'última parada.

L'oratge d'aquest estiu és una mica capriciós. El cel a l'Estartit aguantava força, ara un núvol ara una escletxa i uns minuts de sol. Sense gaire convenciment d'anar a petar a una platja un 50% més plena, ens vam trobar amb una fira ecològica que no coneixíem: MÓN EMPORDÀ. Aquesta fira passa cada dissabte del més per un poble del Baix Empordà. I així va ser com vam descobrir què es pot fer per aprofitar un dissabte d'estiu ennuvolat: menjar els pastissos ecològics de la parada dolça d'aquesta fira ecològica.



Són pastissos artesans, elaborats amb productes ecològics. Vam comprar el sàcher: bomba de xocolate, deliciós, però potser el gust de la melmelada quedava en un segon pla. I també el pastís de xocolate i avellanes: boníssim, amb trossets minúsculs del fruit sec.


Però encara en tenia més, sobretot uns pastissos amb diferents tipus de melmelades que vam deixar per a una altra ocasió:

Per cert, també venen melmelades casolanes i ecològiques. I un chutney d'albergínia que vam comprar, però encara no hem tastat.

I així és com, ben endolcits, vam anar, finalment, a la platja, i ara sí, el sol va eixir. Just mentre a Barcelona i rodalia queia la famosa trompada. S'hi estava la mar de bé:

Pastissos del Món Empordà
Un pastís (gran!): 4 €
Qualitat-preu: 8,8
Els trobareu al mercat itinerant Món Empordà: cada dissabte Rupià (1r del mes), Corçà (2n), Verges (3r) i Torroella de Montgrí (4rt i 5è).

1 comentari:

  1. Això fa molt bona pinta! De fet, la revista Cuina en parlava fa poc. Mmmm!!

    ResponElimina